the3orange-vuvuzelaas.reismee.nl

Onze eerste dagen!

Na een spannende tocht met de taxi (blijkbaar mag de taxi harder rijden de anderen) kwamen we om 07.00uur aan bij ons eerste hostel Purple Palms in Kempton park. Het was er erg koud, ongeveer 5 graden en konden pas om 10.00uur onze kamer in!!

We zijn toen lekker neergeploft op de bank om even bij te komen. Sabine was uitgeput van de reis, dus was op de bank in slaap gevallen.

Claus en Alice zijn naar de supermarkt gegaan om toiletspulletjes te kopen, aangezien zij hun tassen nog niet hadden. Sabine is toen achter de computer gedoken (internet was gratis!!) om de site te updaten en te msn'en met Roy. Toen Claus en Alice weer terug waren, hebben we tosti's gegeten.

Tegen de middag hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten (het was inmiddels alweer ongeveer 22 graden), want de kamers waren om 10.00uur nog niet klaar. We zijn om ongeveer 12uur naar een winkelcentrum gelopen om onze lokale prepaid-simkaart (Zuid-Afrikaans nr) op te laden en het avondeten te halen met een heerlijke rosé, zodat we goed konden slapen 's nachts (haha). Toen we terugkwamen konden we onze kamers nog steeds niet in (13.00uur). Alice en Sabine waren maar op de bank in slaap gevallen, totdat ze werden gewekt en de kamer klaar was.

Om half 3 heeft een jongen van Purple Palms ons afgezet bij het vliegveld van Johannesburg, om onze auto op te halen. Daar werden we prima geholpen en reden weg met een Toyota Corolla Sedan.. Of naja reden weg.. Claus was als eerste de pineut en moest leren links te rijden. Na 5 x in plaats van het knipperlicht de ruitenwissers te hebben aangedaan, reden we weg alsof we inwoners waren van Zuid-Afrika (een beetje overdreven).

Na een spannende rit kwamen we weer aan bij Purple Palms. We hebben heerlijk van het zonnetje genoten met een rosé erbij en chips. Na het avondeten (heerlijke panini's en pie's met champignons en ui) zijn we ons bed ingedoken om 19.30uur.

Na een heerlijke douche en een heerlijk ontbijt op ons terrasje, stapten we om 09.15uur de auto in op weg naar Hazyview. Onderweg zijn we gestopt bij de Sabie Waterfalls, waar we hele mooie foto's hebben gemaakt (zie foto's die zijn bijgevoegd).

Hierna zijn we doorgereden naar Loerie Guest Farm in Hazyview. Toen we aankwamen werden we op z'n Zuid-Afrikaans hartelijk ontvangen door Lincoln en Maretha Visser, die ons gelijk het een en ander hebben uitgelegd over de omgeving. Op het terrein is een schitterende bananenplantage, waar we gewoon de verse bananen kunnen plukken (deze smaken heel anders dan de Nederlandse bananen, deze komen niet groen, maar geel van de boom.

Onder een volle sterrenhemel namen we een heerlijk glas rosé bij ons zwembad, om de dag af te sluiten. Dit was heel erg ontspannen, totdat de meisjes geritsel hoorden in de struiken... ze vlogen van hun stoel bijna het zwembad in (bijna inclusief Claus).. renden als een gek naar onze privétuin toe en wachtten daar in spanning af. Uiteindelijk bleek het loos alarm..

De volgende dag stond ons wederom een warme dag te wachten (25 graden). We zijn eerst naar Hazyview gereden om te ontbijten en daar de safari voor dinsdag te bespreken. Na dit te hebben besproken, hebben we besloten de panoramaroute te rijden:

• God's window
  • Wonderview
  • Berlin Waterfall
  • Bourke's Luck Potholes
  • Three Rondavels

Kijk naar onze foto-impressies die we hebben bijgevoegd!!

Zoals jullie kunnen zien hebben we hele mooie dingen gezien deze dag!

Na een dag veel te hebben gelopen en een aanslag te hebben gepleegd op ons lichamelijk gestel, besloten we maar pasta te gaan eten. Dit is ons heel goed bevallen, het eten was heerlijk!

P.S.: Claus heel erg bedankt, je kan fantastisch rijden (mensen vergeet niet, links rijden!!), aangezien Alice nog steeds wacht op haar lenzen die nog in de verlorentas zitten...

Tot het volgende verhaal!!

Liefs C&A&S

antoinet alberts

Hallo vakantiegangers!!

Wat ontzettend leuk om iedere keer die verslagen te lezen. Volgens mij is Zuid Afrika een heerlijk land en is het echt genieten met de grote G. Merken jullie ook al wat van de WK koorts of is dat alleen in de steden waar de wedstrijden worden gespeelt? Hier begint het al best oranje te kleuren!

Heel veel plezier!

groetjes antoinet en kees

Machteld

Het lijkt erop dat jullie continue aan de wijn zitten, pas maar op met dat links rijden daar!!haha!.
Het klinkt nu al allemaal fantastisch en jullie zijn er net!!
De foto's kan ik nog niet vinden, maar dat kan heel goed aan mij liggen.
Kan niet wachten tot het volgende verslag.

Geniet ervan!

Machteld

vic

inderdaad. die Rose moet toch wel lekker zijn. Dat geritsel zullen jullie dan nog wel vaker horen. Ze loeren vanuit de struiken ha ha. Doorgenieten zou ik zeggen. Alice moeten we een leesbril sturen. Hier op Malta hebben ze hele mooie.
gr Vic hermans

rowena

hahaha ja links rijden daar moet je aan wennen. In suriname is het ook zo. Veel mensen hebben hetzelfde probleem gehad als claus!! ruitenwisser bij afslaan.. Ik zie het al gebeuren.

Gelukkig genieten jullie volop!! En sabientje... eet ook een banaantje voor mij!

Wacht op smart op jullie volgende verhaal.

kussies Wena en ook van Gill

de buur

Heeee buuf
fijn dat jullie heelhuids aangekomen zijn en slaap eerst maar s lekker uit.

jullie hebben mooie foto's gemaakt maar;
Springt er nu een GNOE in t zwembad?????

He Claus
de rubbertjes zaten toch niet in de verloren koffer??
Een tip voor links rijden wat ik ook altijd deed als in naar engeland moest , een memo plakkertje op t voorraam met LINKS erop geschreven aan de binnenkant plakken.

Hoe zijn de wegen daar?? of is t 1 zandbak zonder verkeersregels?

Sabine
succes met die 2

gr en xxx de buur

Nicole en Vassilis

Wat een prachtige foto's hebben jullie al gemaakt zeg. Dit moet wel een fantastische ervaring zijn. Geniet er maar met volle teugen van. Veel plezier.

groetjes van ons viertjes

René Richardson

Hey C, A, & S,

Zo te zien gaat het allemaal goed daar. De foto's zien er ook mooi uit! Leuk dat jullie al een "hippo" hebben gezien!! Maar ik heb ze nog nooit met een fel blauwe zwembroek gezien :-)))))))))))) Geintje Claus!

Veel plezier daar en ik wacht op jullie volgende verslag met foto's.

Groet René

Ineke en cees

Nou Nou eindelijk een bericht van ons uitt Driebergen!
Claus wees maar blij dat Alice haar lenzen in de zoekgeraakte tas zitten. !!!!!! Nu we zo mooi jullie avonturen kunnen volgen hebben wij hier thuis ook echt de Kriebels. DUS IK HEB BIJ DEZE BESLOTEN OM ALICE HAAR NIEUWE LENZEN TE KOMEN BRENGEN.

Allemaal een dikke kus en nog heel veel plezier.

Harm en Marijke

Zo te lezen hebben jullie al aardig de weg gevonden daar. Wij houden jullie in de gaten.Het is erg leuk om alles te lezen wat jullie meemaken.Succes en dikke kus van ons.

Nicole

Claus, kijk je op je hotmail adres? Ingrid heeft iets voor jullie kunnen regelen voor La Motte op 23/6. Laat haar zo snel mogelijk iets weten of ze dit voor jullie kan bevestigen. Het zou wel een hele speciale ervaring kunnen zijn.

Groetjes en dikke kus van je zus!

ineke

Hoi Vuvu's
Hier is nu alles in het oranje, daar zijn greta en rene en hulp van het TC twee dagen mee bezig geweest maar het resultaat mag er dan ook zijn. Vandaag het Schoolvoetbal tournooi met natuurlijk veel Friet etc Het was nog wel redelijk weer het is hier benauwd omdat het af en toe regent en wel warm is Jeroen heeft een poule gemaakt dus ben benieuwd wie die gaat winnen? ( Natuurlijk iemand die geen verstand van voetbal heeft.) Zo gaat hier de koorts ook langzaam beginnen. maandag volle bak in TC Hotel en Veld plus Sportcafe,dus supporters genoeg. Dikke kus en tot horens.